فهرست مطالب:
توسعه وب سایت یعنی چه؟
توسعه وب سایت به کاری اطلاق می شود که برای درست کردن یک وب سایت اشاره دارد. این مساله می تواند از ایجاد یک صفحه متنی تنها تا توسعه یک اپلیکیشن تحت وب پیچیده یا شبکه اجتماعی را شامل شود. درحالی که توسعه وب معمولا به کدنویسی و نشانه گذاری اشاره دارد، به همه فرایندهای توسعه مرتبط است، مانند برنامه نویسی سمت کاربر، برنامه نویسی سمت سرور، پیکربندی امنیت شبکه و سرور، توسعه تجارت الکترونیک، و توسعه سیستم مدیریت محتوا (CMS).
چرا توسعه وب حائز اهمیت است؟
شما شاید صاحب یک کسب و کار باشید که یک فرد توسعه دهنده دورکار را برای ساخت وب سایت خود استخدام می کنید، یا یک بازاریاب که چشم اندازی را برای تیم توسعه شما پیشنهاد می دهد، یا دانش آموزی که در حال آموزش مهارت های توسعه به عنوان یک شغل می باشد. فارغ از اینکه شغل شما چیست، یا چرا این راهنما را می خوانید، درک اصول توسعه وب سایت می تواند در این دنیای فناوری محور برایتان مفید باشد.
اینترنت حالا حالاها از بین نخواهد رفت. درواقع، اینترنت به یک پورتال و روش مقدماتی برای تحقیق، ارتباطات، آموزش و سرگرمی در جهان تبدیل شده است. تا سال 2019، 4.2 میلیارد کاربر اینترنت در جهان وجود داشت. بیش از نیمی از جمعیت جهان، و این افراد به دلایل گسترده ای از اینترنت استفاده می کنند.
این دلایل چه چیز مشترکی با هم دارند؟ همه این دلایل نیازمند وب سایت، و هر وب سایت نیازمند یک توسعه دهنده وب هستند.
وب سایت ها فایل هایی هستند که روی سرورها، رایانه هایی که میزبان (اصطلاح فانتزی برای «ذخیره فایل ها») وب سایت هستند، ذخیره می شوند.
مرورگرها برنامه های کامپیوتری هستند که از طریق اتصال اینترنت شما وب سایت ها را بارگزاری می کنند، مانند گوگل کروم یا اینترنت اکسپلورر. کامپیوتر شما هم به عنوان یک مشتری شناخته می شود.
آدرس IP چیست؟
پروتکل اینترنت (IP) مجموعه ای از استانداردهایی است که تعاملات در اینترنت را کنترل می کند. برای دسترسی به یک وب سایت، باید آدرس IP آن را بدانید. یک آدرس IP رشته منحصر به فردی از اعداد است. هر دستگاهی یک آدرس IP دارد تا خود را از میلیاردها وب سایت و دستگاه متصل به اینترنت متمایز کند. انتظار می رود توسعه دهندگان حدود 13٪ رشد کنند. این سرعت بسیار بیشتر از سایر مشاغل فناورانه است.
معنای HTTP چیست؟
پروتکل انتقال ابر متن (HTTP) شما و درخواست وب سایت شما را به سرور راه دوری که تمام داده های وب سایت را در خود جای می دهد، متصل می کند. مجموعه ای از قوانین است (یک پروتکل) که مشخص می کند پیام ها در اینترنت چگونه ارسال شوند. این امر به شما امکان می دهد تا بتوانید بین صفحات سایت ها و وب سایت ها بگردید.
هنگامی که آدرس وب سایتی را در مرورگر خود تایپ می کنید یا چیزی را از طریق موتور جستجو کاوش می کنید، HTTP چارچوبی را فراهم می کند تا مشتری (کامپیوتر) و سرور هنگام درخواست و پاسخ به یکدیگر از طریق اینترنت بتوانند به یک زبان مشترک صحبت کنند. لازمست که مترجم بین شما و اینترنت- که درخواست وب سایت شما را می خواند، کدهای برگشتی از سرور را بخواند، و به شکل یک وب سایت برای شما ترجمه کند.
کدنویسی چیست؟
کدنویسی به نوشتن کد برای سرورها و برنامه هایی که از زبان های برنامه نویسی استفاده می کنند مربوط می شود. آن ها را زبان می نامند چون برای برقراری ارتباط با رایانه شامل واژگان و قواعد دستوری هستند. آن ها همچنین شامل دستورات، اختصارات، و نقطه گذاری های خاص هستند که تنها با دستگاه ها و برنامه ها قابل خواندن هستند.
همه نرم افزارها حداقل با یک زبان برنامه نویسی نوشته شده اند، اما زبان ها براساس پلتفرم، سیستم عامل و سبک متفاوت هستند. انواع مختلفی از زبان های برنامه نویسی وجود دارد که همه آن ها به دو دسته پیشانه و پسانه تقسیم می شوند.
پیشانه به چه معناست؟
پیشانه (یا سمت مشتری) سمتی از یک وب سایت یا نرم افزار است که شما به عنوان کاربر اینترنت آن را می بینید و با آن در تعامل هستید. وقتی اطلاعات وب سایت از یک سرور به یک مرورگر منتقل می شود، زبان های کدنویسی پیشانه به وب سایت امکان می دهند تا بدون نیاز به «ارتباط» مستمر با اینترنت کار کنند.
کد پیشانه به کاربرانی مانند شما و من امکان می دهد تا با وب سایت تعامل داشته باشیم و ویدیو تماشا کنیم، تصاویر را بزرگ یا کوچک کنیم، متن را پررنگ کنیم، و کارهای دیگری انجام دهیم. توسعه دهندگان وب که روی برنامه نویسی پیشانه کار می کنند درواقع بر توسعه سمت مشتری کار می کنند.
پسانه به چه معناست؟
پسانه (یا سمت سرور ) سمتی است که وقتی از اینترنت استفاده می کنید شما آن را نمی بینید. یک زیرساخت دیجیتالی است، و برای غیر توسعه دهندگان، به نظر می رسد یک دسته از اعداد، حروف و نمادهاست.
تعداد زبان های کدنویسی پسانه بیشتر از زبان های پیشانه است. به این دلیل که مرورگرها –در پیشانه- تنها زبان جاوا اسکریپت را می دانند، اما یک سرور –در پسانه- می تواند به گونه ای پیکربندی شود که زبان های بیشتری را بفهمد.
CMS چیست؟
یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک اپلیکیشن تحت وب است یا مجموعه ای از برنامه ها که برای تولید و مدیریت محتوای وب استفاده می شود. (نکته: CMSها مانند سازندگان سایت، مثل Squarespace یا Wix نیستند.)
باید دید که چرا هزاران مشتری از CMS Hub برای ایجاد یک وب سایت بهینه که با داده های HubSpot CRM و مجموعه بازاریابی کامل آن ها یکپارچه می شود، استفاده می کنند. درحالی که برای ساخت یک وب سایت لازم نیست، با این حال استفاده از CMS کارها را ساده تر می کند. بلوک های ساختمانی (مانند افزونه ها و افزودنی ها ) را ارائه می دهد و اجازه می دهد شما با کد خودتان ساختار را بوجود بیاورید. CMSها اغلب برای تجارت الکترونیک و وبلاگ نویسی استفاده می شوند، اما آن ها برای همه انواع وب سایت ها کاربرد دارند.
امنیت سایبری چیست؟
تا وقتی که اینترنت وجود دارد، کاربرانی وجود خواهند داشت که به دنبال آسیب پذیری هایی در وب سایت ها برای افشای اطلاعات خصوصی، سرقت داده ها و خرابی سرورها بگردند. کار امنیت سایبری ایمن سازی داده ها، شبکه ها و رایانه ها در مقابل این تهدیدهاست. روش های مورداستفاده هکرها همواره درحال تغییر است، همانطور که اقدامات امنیتی برای دفاع دربرابر آن ها انجام می گیرد. عدم درک اینکه چگونه سایت شما ممکن است مورد هدف این ها قرار گیرد شاید منجر به فاجعه شود.